به گزارش خبرنگار مهر، مهندس مرتضی نبوی که پنجشنبه شب به اتفاق مجید انصاری عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع انجمن اسلامی فارغ التحصیلان فیلپین حاضر شده بود، بدون ایراد سخنرانی به پرسش های حاضرین درباره مسائل مختلف پاسخ داد.
نبوی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا روش تایید صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان را عادلانه می دانید، گفت: بررسی صلاحیت ها در این دوره از انتخابات با دفعات پیش متفاوت بود و شورای نگهبان در این دوره طوری عمل کرد که اکثر شخصیت ها به خصوص از جریان به اصطلاح دوم خرداد نیز این عملکرد شورای نگهبان را تمجید کردند و به واقع شورای نگهبان ملجا و پناهگاه آنها شده بود.
وی با بیان این که شورای نگهبان تاکنون بیش از 1000 نفر که از سوی هیئت های اجرایی و نظارت رد صلاحیت شده بودند، را به صحنه انتخابات باز گرداند ، گفت: کسانی که به آرمان های امام و نظام پایبند هستند از جمله آقای کروبی، روش شورای نگهبان را تایید می کنند.
این عضو ارشد جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سئوال یکی از حاضرین مبنی بر اینکه معنی کاربردی و حقیقی التزام عملی به اسلام و نظام چیست، گفت: ما در تعیین التزام عملی به نظام و اسلام باید به سوابق افراد مراجعه کنیم. برخی نمایندگان مجلس ششم صراحتا به دنبال این بودند که اصول لایتغیر نظام را تغییر دهند .
وی افزود: در حالی این نمایندگان دست به تحصن زدند که حتی عده ای از این جمع نیز تحصن آنان را محکوم کردند، بنابراین مشخص است که این افراد التزام عملی به نظام و اسلام ندارند.
نبوی تصریح کرد: امروز تنها این اصولگرایان و شورای نگهبان نیستند که می گویند آنها التزام ندارند بلکه خود دوستان آنان که پایبند به خط امام هستند نیز چنین اعتقادی دارند. وی تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا این گونه نیست که به کسی که اصل نظام شان را قبول نداشته باشد اجازه ورود به پست های حساس را بدهد.
مدیر مسئول روزنامه رسالت درباره بحث رقابت در انتخابات نیز گفت: متاسفانه در انتخابات مجلس هشتم کسانی که سابقه تحصن و ساختار شکنی داشتند نیز ثبت نام کرده اند که برخی ها قبول ندارند که اینها تایید صلاحیت شوند.
وی افزود: همه متحصنین و ساختار شکنان چشم امید خود را به جلسه مثلث هاشمی، کروبی و خاتمی دوخته بودند اما پس از این جلسه آقای کروبی اعلام کرد که در این جلسه چهار محور مورد بحث و تاکید قرار گرفت. اول اینکه باید به صورت پر شور در انتخابات شرکت کنیم دوم اینکه از راه های قانونی مسئله صلاحیت ها را پیگیری کرد، سوم اینکه کاری نکنیم که دشمن از این موضوع سوء استفاده کند و نهایتا اینکه ما بدنبال تایید صلاحیت مومنان انقلابی و افراد معتدل هستیم که ما نیز همین انتظار را از آقایان هاشمی، کروبی و خاتمی داریم.
مدیر مسئول روزنامه رسالت با اشاره به بررسی صلاحیت ها در انتخابات مجلس هشتم گفت: در انتخابات گذشته بنا براین گذاشته شد که هیئت های اجرایی کسی را رد صلاحیت نکنند که این خود نوعی تفریط بود اما در این دوره هیئت های اجرایی اعلام کرده اند که می خواهند به وظایف قانونی خود عمل کنند و لذا بیش از هزار نفر را رد صلاحیت کرده اند و یا صلاحیتشان را احراز نکرده اند.
مدیر مسئول روزنامه رسالت در ادامه در پاسخ به این سئوال که چگونه می توان بین اصولگرایان و اصلاح طلبان تفاهم برقرار کرد گفت: این تفاهم در مواقعی بین کسانی که رفتار افراط و تفریطی نداشته اند، برقرار بوده است به طور مثال ما در مجلس پنجم شاهد این نوع تعامل و تفاهم بودیم .
نبوی در ادامه خواستار اصلاح قانون اساسی شد و گفت: در برخی کشورها مجلس سنایی علاوه بر مجلس عوام وجود دارد که بر مصوبات مجلس عوام نظارت بکند. ما نیز در کشور نیازمند آن هستیم که چنین مدلی را اجرا کنیم به طور مثال در مجلس ما شاهدیم که دولت برای پرداخت مطالبات فرهنگیان و نیز بیمه نیروهای مسلح از مجلس اجازه خواست تا از صندوق حساب ذخیره ارزی استفاده کند و مجلس نیز علی رغم اینکه اعتبارات لازم را از قبل به طور کامل مشخص شده بود، دوباره چنین اجازه ای به دولت داد. بنابراین لازم است مجلسی در کشور داشته باشیم که بتواند جدای از نظارت شورای نگهبان بر اینگونه رفتارها و مصوبات مجلس نظارت کند.
وی در ادامه درباره بحث ورود نظامیان به عرصه سیاست گفت: کسی ورود نظامیان به عرصه سیاست را تایید نمی کند اما متاسفانه برخی ها به دنبال جو سازی ها هستند به طور مثال اخیرا فرمانده سپاه مطلبی را در مورد حمایت از اصولگرایی مطرح کرد که با جنجال هایی مواجه شد اما او روز بعد اعلام کرد که منظورش از اصولگرایی همان مولفه های مد نظر رهبر معظم انقلاب از اصولگرایی است اما این اظهارات مورد قبول همین عده قرار نگرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره تفاوت بودجه 87 با بودجه سال های گذشته گفت: بودجه ما ساختار پوسیده ای داشت و باید متحول می شد اما در دوره های گذشته کسی چنین ریسکی نکرد اما امروز آقای احمدی نژاد چنین ریسکی را انجام داده و اساس بودجه 87 نیز طوری است که کارشناسان ما نیز آن را قابل قبول دانستند البته اشکالات بودجه 87 را مجلس تا حدی برطرف کرد و مجمع نیز اشکالاتی به آن گرفت.
نبوی در پاسخ به این سئوال که آیا ائتلاف فراگیر اصولگرایان را خط سومی در جریان انتخابات می دانید یا خیر، گفت: بنده هنوز از تشکیل جریان سوم درعرصه سیاسی خبر خاصی ندارم البته درگذشته و درمقاطعی تلاشهایی برای تشکیل این جریان صورت گرفت اما هنوز چنین جریانی تشکیل نشده است. به اعتقاد بنده اگر آقای هاشمی تمایل ورود به این عرصه را داشت می توانست جریان سوم و وسطی را ایجاد کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درباره انتخاب احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور گفت: انتخاب وی انتخاب طبیعی جامعه ای است که به دنبال تحول بود، مردم پس از هاشمی رفسنجانی به دنبال تحول بودند بنابراین به خاتمی رای دادند چون نسل عوض شده بود اما این دفعه مردم احساس کردند احمدی نژاد در تحولی که وعده می دهد صادق است و امروز نیز وی در حال تغییر ساختارها است.
وی با اشاره به عملکرد دولت در بحث سیاست خارجی گفت: به اعتقاد بنده عملکرد دولت در این عرصه و اظهارات احمدی نژاد باعث ارتقای جایگاه نظام در عرصه بین المللی و منطقه ای شد.
نبوی در پایان با اشاره به عملکرد دولت در عرصه اقتصاد گفت: دولت در این عرصه می توانست بهتر عمل کند واز کارشناسان بیشتری بهره بگیرد.
عضو مجمع تشخیص نظام با اشاره به درگذشت آیت الله توسلی گفت: در جلسه روز 27 بهمن ماه پیش از آغاز کار مجمع آیت الله توسلی از آقای هاشمی اجازه گرفت تا دقایقی را صحبت کند. مرحوم توسلی در آن جلسه به اهانت هایی که به حاج حسن خمینی شده بود اشاره کرد و خوابی را نیز از حضرت امام نقل کرد و سپس عبارت هایی از وصیتنامه امام را قرائت کرد.
وی افزود: مرحوم توسلی در آن لحظه هیجان فوق العاده ای نداشت و بسیار آرام بود اما زمانی که به این عبارت ها رسید از روی صندلی به زمین غلتید و سپس آقای ولایتی بر سر وی حاضر شد و پس از ماساژ قلبی آقای توسلی را به بیمارستان منتقل کردند که در همان جا نیز درگذشت.
نظر شما